De 3 største fejl du kan lave i WordPress

Brian Brandt 0 kommentarer

Jeg har arbejdet mange år med WordPress, og hvad der er skidt for din hjemmeside har ændret sig lidt. Der er dog nogle ting, som altid har været skidt ikke at gøre. De 3 ting jeg mener du altid bør huske er.

1 – du må ikke beholde brugeren “admin”

Der var en overgang for nyligt, hvor der skete en del hackerangreb på WordPress hjemmesider. Årsagen til at folk fik adgang til ens administration, var fordi de misbrugte, at folk ikke havde slettet brugeren “admin”. En bruger WordPress oprettede som standard for år tilbage.

Der har været sådan en “overgang” flere gange i min tid som WordPress udvikler. Hver eneste gang anbefaler jeg folk, at fjerne “admin” brugeren. Det er ret nemt i WordPress. Kom på mit kursus, så kan jeg lære dig det.

2 – du skal huske at tage backup

Der er et ordsprog (måske mit eget). Folk der ikke tager backup, græder bare meget.
Tag for guds skyld altid en backup af din WordPress hjemmeside. Du ved aldrig om dit webhotel bliver lukket fordi virksomheden bag går konkurs. Du ved ikke om du bliver hacket. Du ved ikke om du pludselig har brug for at gå et par uger tilbage i tiden.

Det er faktisk rigtig nemt at tage en backup i WordPress. Der findes plugins der kan hjælpe med det. Der er ingen undskyldning for ikke at gøre det. Hvis du er heldig, får du aldrig brug for en backup – med hvad nu hvis!

3 – du må ikke ignorerer at opdatere WordPress

Jeg har ofte folk på kursus, som siger de har fået at vide, at de ikke må opdatere deres WordPress hjemmeside. Til det har jeg som kun en ting at sige – fyr det webbureau. Det er simpelthen en håbløs ting at fortælle sine kunder.

Du opdaterer din WordPress hjemmeside, fordi det bliver mere stabilt, bruger nyere og bedre teknologi og det vigtigste, det giver dig de bedste sikkerhedsindstillinger. I 99% af tilfældene, hvor jeg rydder op efter et hackerangreb, så havde de ikke opdateret deres WordPress til nyeste version.

Der er ingen undskyldning for at lade være. Og WordPress har heldigvis i den nye version gjort, så de automatisk laver opdatering af de små sikkerhedsversioner. Dejligt – en ting mindre at tænke på.

4 – Bonus punkt, Caching

Caching er et meget teknisk begreb, det ved jeg. Det handler om, at gøre din hjemmeside hurtigere, og mindske ressourceforbruget af dit webhotel. Det er faktisk godt for miljøet.

Du kan installere et plugin og så har du caching på. Installer det – teknikken bag behøver du ikke vide noget om. Det gør din hjemmeside hurtigere – det er hvad du skal fokusere på. Og det mindsker risikoen for, at din hjemmeside går ned, hvis du en dag bliver nævnt på TV.