3 ting du ikke vidste WordPress kunnne

Brian Brandt 0 kommentarer

WordPress er i mine øjne et af de mest fleksible systemer jeg har arbejdet med. Det er open source software (gratis og frit for dig at udvikle på) – og det giver en frihed for både dig som bruger og programmører der vil udvikle på det.

En lang række personer har taget udfordringen op og jeg har set WordPress brugt til et hav af specielle ting. Jeg vil her lige komme med 3 ting som du måske ikke vidste var muligt. Mest for at vise dig, hvor fleksibel WordPress er.

Medlemsside

Du kan komme rigtig langt med indbyggede funktioner i WordPress, hvis du vil lave en medlemsside. Skal du ikke tage imod betaling (som den dog godt kan), så har WordPress som standard private sider, hvor du skal være logget ind for at se dem. Du kan også lave kodeordsbeskyttede sider.

Der er forskellige brugerroller, så en kan være redaktør, en anden kan være forfatter og en tredje kan fx bare være bidragsyder med indhold, men kan ikke udgive indhold. Dette er altsammen standard i WordPress.

Dertil kan du så koble betalingsmulighed på, profilsider og lignende.

Rating / Anmeldelses hjemmeside

Kan du godt li’ at se film, eller måske lytter du til en masse musik, eller læser en masse bøger? Rigtig mange mennesker kan godt li’, at have en holdning til det de lige har oplevet.

WordPress kan udvides til at vise anmeldelser, med stjerner, karakterer og du kan lade andre komme med deres anmeldelser også. Langt hen ad vejen, er det faktisk standard i WordPress, hvis du bruger kommentar funktionen.

Men du kan også gøre det mere avanceret ved at installere “plugins”, der udvider funktionaliteten på din hjemmeside. Eller en skabelon (design) der er egnet.

Wikipedia lignende hjemmeside

WordPress er god til at strukture indhold. Det gør den via kategorier og “tags”. Langt hen ad vejen kan du se på det som et bibliotek, der er delt op i fx Geografi -> Afrika -> Congo -> Hungersnød.
Hungersnød kan så gå på tværs af mange lande – ligesom Wikipedia også henviser til andre Wikipedia underside hele tiden.

Den funktionalitet kan du også få med WordPress. Der findes faktisk rigtig mange, som bruger WordPress til deres eget lille wikipedia indenfor emner der interesserer dem. Det er nemlig også en rigtig god struktur, hvis du vil have gode placeringer i Googles søgemaskine.