Begår du denne fejl ved valg af plugin til WordPress?

Brian Brandt 0 kommentarer

Plugins er ekstra funktioner til WordPress

Desværre kan plugins også være med til at gøre en række uhensigtsmæssige ting ved din WordPress hjemmeside. De kan sløve den ned, de kan ødelægge den og de kan gøre din hjemmeside forældet.
Jeg vil prøve at give dig et par fif, så du ikke begår nogle af de typiske fejl ved valg af plugins.

Sørg for at den stadig udvikles på

Når du installerer et plugin, så fortæller WordPress dig, hvilken version plugin’et er i, og hvor længe siden det er den blev opdateret. Hvis det er mere end 365 dage siden den er blevet opdateret, så tænk lige en ekstra gang over om den skal installeres. Det er ofte et tegn på, at udvikleren ikke længere udvikler på den.
Og så er plugin’et forældet, da udviklingen i WordPress går hurtigt og der kommer ofte nye og bedre funktioner til.
Der findes dog undtagelser, hvor plugin’et er så enkelt, at det bare ikke behøver at blive opdateret.

Lav en søgning på plugin’et på Google

Det er altid fornuftigt at lave Google søgning på navnet for plugin’et. Søg fx på “WordPress plugin Contact form 7 review” / bugs / not working eller lignende. Der kan du ofte fange om den stadig virker eller ej. Hvis der er en enkelt eller to indlæg om den slags, så vil jeg ikke være bekymret – men er hele side 1 i Google fyldt, så er der nok noget om det.

Kig på hvor mange gange den er downloadet

Der findes plugins der er downloadet over 1.000.000 gange. Det er som regel en ret god indikation på, at den er testet igennem af mange og at den stadig er i udvikling. Det er selvfølgelig langt fra alle plugins der har så mange downloads, men er den kun downloadet 100 gange, så er den i hvert fald ikke ret populær. Det kan også gøre, at udvikleren måske ikke synes det er sjovt at fortsætte udviklingen på den.