Fjern EXIF-data fra billeder

brianbrandt 1 kommentar

wordpress-strip-exif-data

En billede fil består af to hovedelementer:

  1. “Hovedet”, hvor alle oplysninger om billedet opbevares, herunder bl.a. alt fra hvornår-, hvor-, af hvem- og på hvilken slags kamera billedet blev taget. Disse oplysninger er ikke nødvendige for at vise billedet på skærmen og bruges kun i gallerier, der er specielt byggede til at kunne udnytte den slags EXIF-data eller meta-data.
  2. “Kroppen”, hvor selve billedet opbevares.

Problemet med EXIF-data er at de fylder mere og mere eftersom der klaskes flere felter af oplysninger på billede formaterne. Og som før nævnt, er disse data ikke nødvendige for at selve billedet kan blive tegnet på skærmen. Derfor er der ingen grund til at “slæbe” de data med, hver gang der skal vises et billede på en hjemmeside – med mindre de data aktuelt bruges til noget. Man kan ligefrem sige, at det kan være smart at skille sig af med mange af de data der ligger i EXIF-felterne, så som GPS-koordinaterne for hvor billedet blev taget – hvis man gerne vil værne om sit privatliv – og specifikationer af det kamera man har brugt, hvilke indstillinger mht. lysåbning, blænde osv.

Der findes mange måder, hvorpå man kan strippe EXIF-data fra billeder og mange værktøjer man kan bruge.

Følgende kan f.eks. bruges i windows:

Følgende kan f.eks. bruges på en Mac:

Følgende findes både til Windows og Mac:

Ligeledes findes der flere online services, så som:

Noget af det kan også fjernes direkte inde i Photoshop og Lightroom:

 Discussion

  • Sofie Studsgaard

    Det var faktisk meget brugbar info men når jeg tager et billede ind i eksempelvis photoshop synes jeg alligevel exif dataerne ryger væk 🙂 men virkelig brugbart.

    17-12-14
  • Der er lukket for kommentarer