Flyt din Urbanblog til din egen WordPress-løsning

brianbrandt 4 kommentarer

Berlingske medier har meldt officielt ud at de lukker Urban avisen.

Vi vil dog gøre opmærksom på, inden du læser videre i indlægget, at Urbanblog.dk ikke lukker – dvs du vil stadig kunne bibeholde din urbanblog.dk blog. Dette indlæg er kun ment som en hjælp, hvis du vil videre fra Urbanblog.dk en dag – evt fordi du gerne vil have eget domæne.

Du kan flytte alle dine indlæg, billeder, kommentarer osv. osv. over på en anden WordPress løsning. Se her, hvordan du gør.

Så du har en Urbanblog? Og nu vil du så gerne have den flyttet over på dit eget domæne. Det er super nemt, Urbanblog er nemlig allerede bygget op i WordPress, så du kender allerede CMS’et, hvis du har brugt Urbanblog. I denne guide antager jeg, at du allerede har lavet en ny WordPress installation. Så nu skal vi bare flytte din Urbanblog over på din nye WordPress løsning.

WordPress er bygget op i databaser, SQL databaser der kan laves et XML udtræk af. Dette XML udtræk skal så importeres til den nye database og så skal evt. attatchments flyttes med over.
Forvirret?  Jeg kan godt forstå hvis det ligner sort snak. Men du skal ikke være bekymret, for det her kan WordPress klare automatisk. Du skal bare sætte det igang.

Sådan ser dit nye administrations-panel ud. Næsten magen til det gamle, bortset fra, at det er en nyere version.

Exporter alle data!

Vi skal naturligvis starte med at exportere alle data fra din Urbanblog og ned på vores lokale computer.
I menuen  i Urbans administrationspanel går du bare ind under “Værktøjer > Export”.

Her får du så følgende side frem, hvor du skal vælge “alle forfattere” eller den forfatter du nu vil flytte over og bare trykke på knappen “Download exportfil”.
Nu skulle der gerne blive downloadet en xml-fil til din computer. Husk hvor du ligger den, for det er dine data.

Importer din xml-fil til din nye løsning

Nu skal vi så importere filerne fra Urbanbloggen over i vores nye WordPress-blog. Det foregår i samme menu-punkt, her skal du bare trykke “Værktøjer > Import”.

Der kommer nu en liste over en hel masse forskellige import-muligheder, som WordPress er sat op til at klare automatisk. Men vi skal bare bruge den nederste, som bare hedder “WordPress”.

Import-programmet skal installeres

Det plug-in der bliver brugt til at importere XML-filer til WordPress er ikke automatisk installeret, derfor skal det lige hurtigt installeres, hvis du ikke har brugt det før.
Men igen, bare rolig, det hele foregår automatisk. Du får en skærm frem, der ser sådan ud:

Bare tryk på “Installer nu” og så skulle den gerne installere det helt automatisk.

Du får nu en skærm frem der fortæller dig, at plugin’et er installeret og nu bare skal aktiveres. Her trykker du bare på “Aktiver plugin og kør import-funktion”.

 

 

 Så er du klar til import…

Nu får du en skærm frem, hvor du skal vælge din XML-fil på din pc og uploade den til din nye WordPress løsning. Igen er det lige til, du skal bare finde filen og trykke på “Upload og Importer”.

Nu skal du bare fortælle WordPress, at den skal oprette nye brugere til indlæggende eller om den skal bruge en eksisterende bruger (forfatter) på siden til at være forfatter på indlæggene.
Tjek boxen af “Download and Import file attachments” – Så henter den nemlig alle dine billeder og filer og ligger dem op på din server.

Tryk på submit og alle dine data er uploadet. Alle dine indlæg, sider, kommentarer, billeder, arkiver, tags, kategorier og hvad du ellers kan komme i tanke om.

Problemer med denne løsning!

Der kan være problemer med links på billederne når du vælger at bruge denne løsning. Dine billeder skulle meget gerne komme med over i din “uploads”-mappe på din server, men det er ikke sikkert at den ændrer billede-data i xml-filen. Det er du i nogen tilfælde nødt til at gøre manuelt eller re-linke alle billederne forfra.
Du kan også, hvis du er hjemme i PhpMyAdmin gå ind og lave en søg/erstat direkte i din database.
Som en sidste løsning kan du også slette alle dine ny-oprettede indlæg og sider igen og importere dem forfra, hvor du har lavet en søg/erstat i xml-filen. Men igen, du skal vide hvad du laver. NB: Du kan ikke importere filen forfra, hvis dine indlæg og sider stadig ligger i papir-kurven. De skal være slettet permanent.

God fornøjelse med det! Discussion

 • URBAN

  Hej Wpdk

  Det dejligt i laver sådanne guides her, og giver urbanblogs brugere en mulighed for at få indsigt i hvordan man flytter sin blog.

  Når det så er sagt, så vil vi bare minde om at Urbanblog IKKE LUKKER, og der derfor ikke kommer til at ske noget med jeres blogs eller de indlæg i har skrevet. Så inden der på ny spreder sig panik, og folk overvejer at flygte væk fra en skude som IKKE er ved at sænke, så vil vi lige endnu engang slå fast, at Urbanblog ikke forsvinder nogen steder hen og man trygt kan blogge videre.

  Venligst
  Urban-redaktionen

  18-01-12
  • Brian Brandt

   Hej Urban. Det beklager vi meget, at vi har misforstået. Vi vil straks rette i teksten. Håber ikke vi har skabt for meget frygt i folk.

   18-01-12
 • Charlotte jerrik

  Kære jer. Endelig finder jeg nogen som kan hjælpe mig. Min urbanblog er væk. Når jeg prøver at logge på den kommer jeg til aok.dk !! Hjælp. Hvad Gør jeg? Jeg har stien og kan sende den.

  18-01-12
  • Jon

   Hej Charlotte,
   i modsætning til hvad Berlingske Media (Læs: “Urban”) har påstået, her for et par år siden, så lukkede Berlingske Media Urban ned, sænkede skuden (http://da.wikipedia.org/wiki/Urban_%28avis%29), og ser ud til enten at have slettet alle blogs eller permanent flyttet dem til aok.dk. Ønsker du at få fat i dine blogindlæg, er det desværre kun Berlingske Media, der kan hjælpe dig – de har en kontaktside her: http://www.berlingskemedia.dk/kontakt

   18-01-12

  Der er lukket for kommentarer