Funktioner og plugins i WordPress

brianbrandt 1 kommentar

WordPress har som standard en lang række nyttige funktioner fra start, men kan komme til kort når vi snakker søgemaskineoptimering funktioner, CMS egenskaber og en lang række andre ting der kunne være rare at have. Heldigvis er WordPress open source, og derfor har en masse talentfulde programmører hjulpet os, så vi kan få næsten lige de funktioner vi ønsker.

Plugins til WordPress

Det er her plugins kommer ind i billedet. Når man installerer et plugin i WordPress, får man ofte en ny funktion, som kan gøre de ting du ønsker med din blog.

For eksempel giver All in one SEO pack dig den funktion, at du kan tilføje en unik Meta Title, Meta description og Meta keywords til alle dine sider og indlæg.

Twitter Tools fra Alex King giver dig for eksempel mulighed for at vise dine sidste tweets i din sidemenu og endda lave et tweet for dig når du har skrevet et nyt indlæg.

Alle gode funktioner, som nogle dygtige php plugin programmører har sørget for du kan nyde godt af – helt gratis.

For mange kokke fordærver maden

Man skal dog overveje hvor mange plugins man installere – da rigtig mange plugins kan gå ind og ødelægge mere end det gavner. Det sker ofte at man installerer 30 – 40 plugins og pludselig kører ens blog utrolig langsomt. Først tror man det er webhosten og forsøger at opgradere, men hvad man bør kigge på, er mængden af plugins.

Mange plugins laver en masse database kald, når man loader (henter fra serveren) ens blog. Det vil sige, at når en besøgende kommer ind på ens blog, så vil WordPress forsøge at trække nogle data ud fra din database og vise det på bloggen. Det er helt okay at skulle gøre, men hvis man kører med fx 30 forskellige plugins der alle skal trække data ud af en database – ja så kan du næsten regne ud hvorfor bloggen kører langsomt.

Deaktiver plugins

Synes du din blog kører langsomt, så start med at deaktivere nogle plugins, som du ikke mener at have behov for. Måske tror du at behovet er der, men så i et forsøg, deaktiver en 5 – 6 plugins og se efter om en uge, om du stadig mangler de funktioner. Ofte vil du se, at du sagtens kan undvære dem.

Nogle af de plugins som virkelig er krævende for en blog, er plugins der putter rigtig meget data i databaser, fx rating systemer, statistik plugins, flash plugins, video plugins og den slags der skal loade en masse information. Prøv at skær ned på tingene, eller måske gør tingene på en anden måde, som ikke er så krævende.

Læs evt herinde om nogle af de mange funktioner din WordPress blog kan have.Discussion

  • Wordpress kontaktformular plugin og funktion | WPDK

    […] Dette bliver den første artikel i serien om WordPress funktioner og plugins. Jeg har før skrevet en artikel om hvad funktioner og plugins til WordPress er. Måske du lige skulle læse den først – WordPress funktioner. […]

    22-07-09
  • Der er lukket for kommentarer