Google Website Optimizer i WordPress
Google Website Optimizer er et gratis program fra Google til at lave splittest og multivariante test. Det kræver at man kan indsætte lidt specielt kode på de sider man vil teste og det er som standard ikke ret nemt i WordPress. Heldigvis findes der et rigtig godt plugin til WordPress, der gør det rigtig nemt at bruge Google Website Optimizer.
Google Website Optimizer i WordPress
Det plugin du skal installere finder du her – Google Website Optimizer til WordPress. Eller du kan vælge at installere det igennem din administration. Det er programmeret af en Filippo Toso.
Når du har installeret det, lad os så prøve at lave en A/B splittest i WordPress. Først skal vi have oprettet siderne vi vil bruge i testen. Vi vil lave et eksperiment, hvor vi vil splitte antal besøgende på en side med en kontaktformular. Vi vil prøve at gøre en enkelt overskrift anderledes, for at se om det kan få flere til at udfylde kontaktformularen.
Opret to “næsten” ens sider
Vi laver nu to versioner af den samme side. Den ene side bliver den “officielle”, den anden gemmer vi ved hjælp af “Exclude pages from navigation”. Det plugin installerede vi på dag 2 af denne guide. Ellers skal du gøre det nu.
Jeg laver en side jeg kalder “Kontakt” og den anden kalder jeg bare “Kontakt 2”.
I “Kontakt” laver jeg en overskrift der hedder “Udfyld kontaktformularen og få et svar indenfor 24 timer”. På “Kontakt 2” laver jeg en overskrift der hedder “Udfyld kontaktformularen og jeg vender tilbage hurtigst muligt”.
Du får derved to forskellige webadresser.
- http://wpdk.dk/kontakt
- http://wpdk.dk/kontakt-2
Husk også, at du har din “Tak” side fra tidligere. Ellers skal du lave en “Tak” side nu, som er den side folk kommer over på, når folk har udfyldt din kontaktformular.
Det næste du skal gøre, er at oprette dig en konto hos Google Website Optimizer. Du har sikkert allerede nu en Google konto, så hvis du er logget ind der, kan du bare gå til denne adresse – Google Website Optimizer.
A/B splittest i WordPress
Når du er inde i Website optimizer, skal du oprette dit første “eksperiment”. Vi holder det lige simpelt i første omgang, og laver en A/B splittest.
Derefter kommer der et vindue, som du bare accepterer og går videre.
Nu skal du skrive de sider ind, som du lige har oprettet tidligere. Først din originale side (kontakt) og så version 2 (kontakt-2). Til sidst skriver du “konverteringssiden” ind (tak). (Dette er et tænkt eksempel, så der står “page not found” hos mig – men hvis du har oprettet siderne korrekt, så skulle der gerne stå “page found”.
Når du er kommet videre derfra, skal du til at holde tungen lige i munden, da du nu skal indsætte nogle forskellige koder på de tre sider du lige har lavet. Heldigvis har vores plugin gjort det lidt nemmere, da de i bunden af hver side af administrationen har lavet tre felter.
På Google website optimizer siden, skulle du nu gerne have fået en lang række koder, der skal indsættes i ovenstående kasser. Jeg vil prøve at stille det op i rækkefølge og med sidernes navne. Google Website Optimizer = GWO.
GWO Kasse 1 – Control Script
Indsættes på din “kontakt” side i den orange kasse “Control script”
GWO kasse 2 – Tracking Script
Indsættes på din “kontakt” side i den grønne kasse “Tracking script”
GWO kasse 3 – Tracking Script
Indsættes på din “kontakt-2” side i den grønne kasse “Tracking script”.
GWO kasse 4 – Conversion Script
Indsættes på din “Tak” side i den mørkerøde kasse “Conversion script”.
Det var det. Hvis du er i tvivl om du har gjort det rigtigt, så hjælpe Google Website Optimizer dig heldigvis med at validere dine sider. Det vil sige om de nu er sat rigtigt op. Hvis din validering går godt, så kan du trykke på knappen “Continue” i bunden.
Nu er din a/b splittest sat op og kan nu bare vente et par ugers tid, indtil dit eksperiment / test er færdigt.
Du kan løbende følge med i din Google website optimizer WordPress test i administrationen for GWO.
Du kan sætte lige så mange splittest op som du ønsker.
Duplicate content problem med splittest
Nu kunne man godt tro, at der ville være et problem i at have næsten det samme indhold på to sider. Det skal du ikke bekymre dig om, så længe testen kører skal Google nok sørge for at du ikke bliver straffet. Men når du er færdig med testen, så skal du fjerne den side, som tabte testen. Men husk at lave en 301 redirect på den tabende side. Det gør jeg som regel altid med det fremragende plugin – Redirection.
Held og lykke med at sætte dine test op. Tro mig, der er masser af muligheder for at optimere dine sider til at konvertere flere kunder. Og hvorfor ikke få mere ud af de besøgende du allerede har på din blog. Det er jo kun god logik.
Husk at følge med i morgen, der afslutter jeg med at vi måler på, hvor folk der kommenterer på din blog kommer fra.