Hvorfor er dit WordPress website langsomt ?

brianbrandt 0 kommentarer

En af grundene til at dit website er langsomt kan være fordi du har for mange plugins installeret.

 

Der er tusindvis af WordPress plugins du kan installere og bruge gratis.

Derudover findes der en masse premium plugins du kan købe til forskellig brug.

 

Der findes mere end 21.000 gratis plugins i WordPress plugins repository.

Du BEHØVER ikke prøve dem allesammen 😉

 

Du har sikkert set et website med flashy widgets “all over the place” og det kan være kraftigt medvirkende til at funktionaliteten nedsættes på et website. Nu om dage er vi som brugere af internettet blevet utålmodige og kræver at et website vi besøger navigerer hurtigt og præcist.

 

Hvis du planlægger at bruge mange plugins på dit WordPress website, vil det være en god ide først at lære, hvorfor det vil påvirke brugen af dit website negativt ved brug af for mange.

 

Nogle WordPress plugins er ikke sikre.

 

Bare fordi et plugin virker fint, er det ikke det samme som at det er sikkert. Især gratis plugins kan blive udnyttet af hackere som så kan hacke sig ind i dit website. Eksempelvis blev brugere af WPTouch tidligere bedt om at opdatere deres adgangskoder efter man fandt ud af at de ikke længere var sikre.

 

Da det ikke altid er let at vide hvilke plugins der er sikre og hvilke der ikke er, vil du gøre dit website en stor tjeneste ved kun at installere de absolut mest nødvendige plugins.

 

Måske vil de gøre dit website langsommere.

 

Det er nok den mest irriterende ting ved at bruge for mange plugins.

 

Årsagen er at hver enkelt plugin du bruger sender en forespørgsel til serveren, hver gang hver eneste af dine besøgende loader websitet. Så forestil dig lige hvordan det vil påvirke dit website, hvis du eksempelvis har 50 plugins installeret når 20 brugere besøger dit website. Eller hvad hvis dit website har flere hundrede besøgende ?

 

Vil du virkelig have at dit website er så langsomt ?

 

Gratis WordPress plugins vil måske ikke være tilgængelige for evigt.

 

Hvis de fleste af de plugins du bruger er gratis må du hellere forberede dig på den dag de bliver lukket ned. Ingen gratis glæder varer evigt, og når et plugin bliver lukket ned, vil du måske brænde inde med et plugin som ikke længere virker ( da det ikke bliver opdateret ).

Dette er tidspunktet, hvor udvikleren af pluginnet ikke vil svare på forespørgsler og pluginnet vil måske ikke længere være kombatibelt med nogle af dine andre værktøjer og måske vil de slet ikke virke.

 

Jo flere plugins du bruger jo større er chancen for det vil ske for dit website.

 

Konflikt mellem forskellige plugins.

 

Hvis du installerer to plugins og det ene ikke er kombatibelt med det andet, vil du tilføje et problem til dit website. Det er før set at et website får det man kalder ”white screen of death” efter installation af et inkombatibelt plugin.

Derfor er det ALTID en god ide at lave backup af dit website INDEN du installerer nye plugins.

Så du skal kun bruge plugins du virkelig har brug for og ikke fordi du synes de er bling bling. Sørg altid for at de er opdaterede og beskyt dit website med de nødvendige sikkerheds tiltag.

 

Hvis du gerne vil teste plugins inden du installerer dem på dit live website, kan du jo have en lokal version af dit website på din computer i eksempelvis WAMP, MAMP eller LAMP.

 

Happy WordPressing !

 

Du kan downloade vores gratis WordPress manual lige her.

 

Download den nyeste version af WordPress på dansk her.