Analyser hvor en kommentar kommer fra

brianbrandt 9 kommentarer

En af de ting en blog ofte lever på, er de kommentarer man får. Det holder humøret oppe, da man så endelig ved, at folk faktisk læser med. Men hvordan analyserer vi på, hvor kommentar-ophavsmanden kommer fra? Det gør vi selvfølgelig med Google Analytics.

Mål hvor dine besøgende der kommentarer kommer fra

Følgende kommer til at kræve en smule kendskab til at rette i tema-filer, da vi skal ind og lege i comments.php filen. Den finder du under “Udseende -> Editor”. Kig ovre i højre side efter det link der hedder “comments.php”.

Herinde ser du, hvis du ikke ved ret meget om HTML og PHP, en masse mærkelig kode i midten af vinduet. Det du skal lede efter er en linje der ser således ud:

<form action=”<?php echo get_option(‘siteurl’); ?>/wp-comments-post.php” method=”post” id=”commentform”>

Det er den linje er sørger for at der sker noget, når man trykker på “Send kommentar” knappen for at sende en kommentar til din blog. Du skal tilføje en ekstra linje, da vi skal sørge for, at der “teoretisk” set åbner en ny side. En ny side som Google Analytics kan registrere et besøg på. Indsæt derfor den følgende kode, som jeg har indsat i rød:

<form action=”<?php echo get_option(‘siteurl’); ?>/wp-comments-post.php” method=”post” id=”commentform” onsubmit=”javascript:pageTracker._trackPageview(‘/kommentar’);”>

Nu skal vi så over i Google Analytics og opsætte et mål, så vi kan analysere, hvem der sender kommentaren.

Opsæt et mål i Google Analytics

Tidligere i WordPress analytics serien opsætte vi et mål for din kontaktformular. Du skal ind samme sted, for at sætte et mål op for dine kommentarer.

Igen vælger du “Destinationsadresse”, men denne gang skal du vælge “Hovedmatch”. Derunder angiver du webadressen til /kommentar.

Hvis du stadig er i tvivl om hvordan du opretter et mål, så har jeg beskrevet det lidt mere – mål i Google analytics.

Nu er dit mål sat op i Google Analytics, og nu vil du kunne se hvor dine besøgende kom fra, inden de skrev en kommentar på din blog. Det kan jo være meget rart at vide, hvilket website der giver dig rigtig god og relevant trafik.

Det var slutningen på WordPress analytics serien – håber du fik et par tricks du ikke kendte i forvejen. Er der andre ting du gerne vil vide hvordan man gør, så er du meget velkommen til at kontakte mig, og så vil jeg da se om jeg kan få lavet en guide til det.Discussion

 • Dennis

  Tak for tippet Brian, det tog kun 1 minut at sætte op med hjælp fra dette indlæg. Tak 🙂

  17-04-10
 • HANNES

  Hej

  har også prøvet at installer plugin, men kan intet se på Google analytice endnu og det er 3 dage side, hvad tror du jeg har gjort galt???

  Kan jeg have det på begge min blogs??

  På forhånd tak
  Hilsen Hanne

  17-04-10
 • Kenneth Lund

  Hej Brian

  Tak for tippet !

  I mit tilfælde bruger jeg THESIS templaten og umiddelbart ser det ikke ud til at “comments.php” indeholder noget der bare minder om det, du skriver.

  Jeg gætter på at det er en af de ting, der er anderledes ved Thesis, men kender du så en løsning på dét, så jeg kan komme til at tracke mine besøgendes kommentarer, som du skriver om?

  Mvh Kenneth WedMore Lund
  http://www.LivingSmart.dk

  17-04-10
  • Brian Brandt

   Det er så en af problemerne ved Thesis, at den er bygget op som et framework, hvilket gør det svært for ikke-programmører at rette den til. Man skal kende til alle Thesis’ hooks og den slags.. Jeg er ikke rigtig inde i Thesis, men der må ligge en comments.php et eller andet sted gemt nede i mappestrukturen med den kode du skal bruge..

   17-04-10
 • Jacob Kildebogaard

  Blot til behagelig info, så vær obs på kodeversionen der benyttes på dit website. Denne kode er ikke til den nyeste version, og de skal passe sammen for at det fungerer 🙂

  17-04-10
  • Brian Brandt

   Er det på wpdk.dk du snakker om? Det forstår jeg ikk, jeg bruger Yoast’ plugin, den plejer da at spytte den nyeste version ud..

   17-04-10
   • Jacob Kildebogaard

    Yes, netop. Og koden i dette indlæg er til den tidligere version 🙂 Så de to vil ikke gå i spænd sammen.

    17-04-10
 • Martin Olsen

  Ved du hvor man finder det i den engelske version af WP?

  17-04-10
 • Der er lukket for kommentarer