Nyhedsbrev plugin til WordPress
Et af de bedste værktøjer til at udføre online markedsføring er helt klart et nyhedsbrev. Det at folk har accepteret at modtage emails fra dig, betyder at de finder dig eller din virksomhed interessant nok til at lytte til dig.
Hvilket nyhedsbrev plugin skal man vælge ?
Der findes efterhånden en del plugins til WordPress der kan give dig funktionaliteten til at sende emails ud til en lang liste af emailadresser (det man ofte kalder et nyhedsbrev, selvom det ikke altid er nyheder man sender).
Min anbefaling er helt klart – lad være med at bruge nogen af dem.
Hvorfor ikke tænker du? Det er jo hele pointen med WordPress, at installere plugins og så få den funktionalitet man ønsker, og endda typisk igennem et gratis plugin.
De eksisterende plugins gør det bare ikke godt nok, og du ender med en masse “tekniske” problemer, som jeg vil forsøge at gøre rede for her.
Afhængig af dit webhotels mailserver
En af de største risici du har ved at benytte et WordPress nyhedsbrev plugin, er at du er afhængig af dit webhotels mailserver. Det giver to problemstillinger:
- Du bruger den samme mailserver (IP adresse) som alle andre hjemmesider der ligger på samme server som din hjemmeside. Det betyder, at du sender fra den samme IP adresse som dem – og der er derfor en risiko for at den IP adresse er blevet blacklistet.
- Mailserveren kan blive overbelastet. Du kan ikke forvente, at den mailserver som er tilknyttet dit webhotel kan holde til at sende rigtig mange mails. Den er formentlig kun skaleret til at sende måske et par hundrede mails ad gangen, hvis overhovedet så mange. Du skulle jo gerne på et tidspunkt have mange tusinde emailadresser tilmeldt din liste – og når det en dag sker, kommer du til at sende et par tusinde mails på en gang. Det vil den mailserver formentlig ikke kunne holde til.
Punkt 2 er selvfølgelig meget afhængig af det webhotel du benytter, men bruger du et af de “lavpris” webhoteller der findes (fx unoeuro.com), så tror jeg ikke du skal regne med at den kan magte det.
Der findes selvfølgelig den mulighed, at dit WordPress nyhedsbrev plugin kan sende fx 200 mails ad gangen.
Jeg anbefaler eksternt mailsystem
På grund af ovenstående punkter anbefaler jeg altid, at du benytter dig af et eksternt mailsystem, som fx Mailchimp. Det er gratis ved de første 2000 tilmeldte emailadresser, og du må så sende op til 12.000 mails om måneden. Det er langt hen ad vejen rigeligt for de fleste i starten. Kommer du så over de 2.000 tilmeldte, er prisen lige nu 50 dollars i måneden, og så må du sende alle de mails du har lyst til.
Hvis du bruger deres gratis mailsystem, så kommer der et lille Mailchimp logo i dine mails – hvilket er deres betaling for at stille tjenesten til rådighed.
Du får en lang række tjenester med når du bruger sådan et system frem for et WordPress plugin. De sørger for at din IP altid er whitelisted, du får splittest muligheder, integration med sociale medier og meget andet.
Jeg plejer altid at anbefale at bruge de systemer der er dedikeret til hvad man skal, fremfor at forsøge sig med halve løsninger, som et nyhedsbrev plugin til WordPress ville være.