Nyhedsbrev plugin til WordPress

brianbrandt 17 kommentarer

Et af de bedste værktøjer til at udføre online markedsføring er helt klart et nyhedsbrev. Det at folk har accepteret at modtage emails fra dig, betyder at de finder dig eller din virksomhed interessant nok til at lytte til dig.

Hvilket nyhedsbrev plugin skal man vælge ?

Der findes efterhånden en del plugins til WordPress der kan give dig funktionaliteten til at sende emails ud til en lang liste af emailadresser (det man ofte kalder et nyhedsbrev, selvom det ikke altid er nyheder man sender).

Min anbefaling er helt klart – lad være med at bruge nogen af dem.

Hvorfor ikke tænker du? Det er jo hele pointen med WordPress, at installere plugins og så få den funktionalitet man ønsker, og endda typisk igennem et gratis plugin.

De eksisterende plugins gør det bare ikke godt nok, og du ender med en masse “tekniske” problemer, som jeg vil forsøge at gøre rede for her.

Afhængig af dit webhotels mailserver

En af de største risici du har ved at benytte et WordPress nyhedsbrev plugin, er at du er afhængig af dit webhotels mailserver. Det giver to problemstillinger:

 1. Du bruger den samme mailserver (IP adresse) som alle andre hjemmesider der ligger på samme server som din hjemmeside. Det betyder, at du sender fra den samme IP adresse som dem – og der er derfor en risiko for at den IP adresse er blevet blacklistet.
 2. Mailserveren kan blive overbelastet. Du kan ikke forvente, at den mailserver som er tilknyttet dit webhotel kan holde til at sende rigtig mange mails. Den er formentlig kun skaleret til at sende måske et par hundrede mails ad gangen, hvis overhovedet så mange. Du skulle jo gerne på et tidspunkt have mange tusinde emailadresser tilmeldt din liste – og når det en dag sker, kommer du til at sende et par tusinde mails på en gang. Det vil den mailserver formentlig ikke kunne holde til.

Punkt 2 er selvfølgelig meget afhængig af det webhotel du benytter, men bruger du et af de “lavpris” webhoteller der findes (fx unoeuro.com), så tror jeg ikke du skal regne med at den kan magte det.

Der findes selvfølgelig den mulighed, at dit WordPress nyhedsbrev plugin kan sende fx 200 mails ad gangen.

Jeg anbefaler eksternt mailsystem

På grund af ovenstående punkter anbefaler jeg altid, at du benytter dig af et eksternt mailsystem, som fx Mailchimp. Det er gratis ved de første 2000 tilmeldte emailadresser, og du må så sende op til 12.000 mails om måneden. Det er langt hen ad vejen rigeligt for de fleste i starten. Kommer du så over de 2.000 tilmeldte, er prisen lige nu 50 dollars i måneden, og så må du sende alle de mails du har lyst til.

Hvis du bruger deres gratis mailsystem, så kommer der et lille Mailchimp logo i dine mails – hvilket er deres betaling for at stille tjenesten til rådighed.

Du får en lang række tjenester med når du bruger sådan et system frem for et WordPress plugin. De sørger for at din IP altid er whitelisted, du får splittest muligheder, integration med sociale medier og meget andet.

Jeg plejer altid at anbefale at bruge de systemer der er dedikeret til hvad man skal, fremfor at forsøge sig med halve løsninger, som et nyhedsbrev plugin til WordPress ville være.Discussion

 • MartinK

  Dejligt med klar tale og anbefalinger, der er til at forstå. 🙂
  Det er jo vores næste lille projekt.
  Mailchimp vs. campainmonitor vs. ubivox???

  06-04-11
  • Brian Brandt

   Du har fat i de 3 rigtige at vælge imellem. Ubivox har lovet at der snart kommer splittest – men så længe de ikke har det, så bør valget stå mellem Mailchimp eller Campaign monitor. Jeg har hørt en del godt om Campaign Monitors API – men hvis man ikke er udvikler, så tror jeg det er hips som haps om man bruger det ene eller andet. Mailchimp er billigst ved store mailinglister (over 10.000+ emailadresser)..

   06-04-11
 • Martin

  I weekenden begyndte jeg selv at kigge på Mailchimp og det virker dejligt nemt, at have med at gøre, samtidigt med, at det kan en masse.

  Jeg benytter det ikke selv aktivt endnu, men der er ingen tvivl om, at det kommer, når jeg lige får helt styr på det.

  06-04-11
 • Rosenstand

  Jeg kan klart anbefale Mailchimp. Det er nemt at gå til, og der er et hav af spændende muligheder i systemet. Og så udvikler de jævnligt nye muligheder.

  06-04-11
 • Jens Dalsgaard

  Fed twist med plugin, hvor du så ender med at lade være med at anbefale noget.

  Jeg bruger og elsker både campaign monitor og mailchimp.

  PS. Jeg blev lokket ind på siden i håbet om at finde et plugin til integration af et 3.parts mail system

  06-04-11
 • Jens Holm

  Udemærket artikel.

  Jeg manglede dog et par ting, f.eks integration med WordPress. Jeg har selv valgt mailchimp til at integrere signup til mailing lister, og Chimpblast til at lave mailsene direkte i WordPress, begge dele virker upåklageligt.

  06-04-11
 • Morten Knudsen

  har igennem flere år kørt flere sites hvor der udsendes nyhedsbreve via Mailchimp, heraf een med næsten 3.000 modtagere.

  Der er udførlig statisk, automatisk mail bounce handling osv. osv.

  Fungerer upåklageligt og kan klart anbefales.

  /Morten Knudsen
  Solsikkehaven Webdesign

  06-04-11
 • Lauge

  Jeg har fra 1997 til 2009 altid selv udsendt nyhedsbreve fra et system vi selv har lavet. Men det er et område der er stor risiko for fejl og at mails ikke kommer frem.

  Så siden en “lille” fejl i en mailudsending i 2009 har jeg kun sendt nyhedsbreve ud gennem Mailchimp.

  🙂

  Lauge

  06-04-11
 • Jens

  Har leget lidt med Mailchimp til en lille foreningshjemmeside og det kun med gode test erfaringer.

  I den forbindelse fandt jeg Chimpblast plugin’et, som kan bruges hvis man ønsker at oprette nyhedsmails til afsendelse straks fra WordPress og ikke “kan vente” på at en RSS driven campaign sætter sig igang.

  Plugin’et kan ved hjælp af API nøglen fra Mailchimp sende til modtagere på de lister man har oprettet og man kan importere sine templates fra Mailchimp.

  06-04-11
 • Jens Peter Sørensen

  En gentagelse af tidligere kommentar, men jeg fik ikke skrevet mit navn rigtigt første gang.

  Har leget lidt med Mailchimp til en lille foreningshjemmeside og det kun med gode test erfaringer.

  I den forbindelse fandt jeg Chimpblast plugin’et, som kan bruges hvis man ønsker at oprette nyhedsmails til afsendelse straks fra WordPress og ikke “kan vente” på at en RSS driven campaign sætter sig igang.

  Plugin’et kan ved hjælp af API nøglen fra Mailchimp sende til modtagere på de lister man har oprettet og man kan importere sine templates fra Mailchimp.

  06-04-11
 • Bjørn

  Jeg har hørt flere snakke godt om mailchimp, det er folk der sender mange mails ud og har en del erfaring, så hvis jeg skulle fælge nu valgte jeg mailchimp

  Mvh Bjørn

  06-04-11
 • Morten Holm-Nielsen

  God artikel 🙂 Jeg savner dog også noget om integration med wordpress – hvordan gøres det i praksis? Mit behov er kunne fortælle registrerede abonnenter at nu ligger der en ny sjov historie på siden

  06-04-11
  • Casper

   Bruger du mailchimp til at sende nyhedsbreve fra kan du generere en formular inde i mailchimps administration.
   Den kode du får ud kan du så integrere i din WordPress løsning. Enten som widget eller direkte i dine tema-filer.

   Bruger du et plug-in til WordPress der sender nyhedsbreve, kan du få nogle plug-ins der automatisk sender et nyhedsbrev når der er nyt på siden. Du kan også få dem du selv skal skrive nyhedsbrevet i.

   Skal du sende et nyhedsbrev eksternt uden at bruge plug-ins eller eksterne mail-servere har WordPress en indbygget RSS-funktion der spytter dine nye indlæg ud som XML.

   Som du kan se er integration et meget vidt begreb.

   06-04-11
  • Casper

   Du kan også prøve at se tidligere kommentar af JENS HOLM

   06-04-11
 • Benjamin

  Tak for artiklen – super dejlig info.
  Jeg valgte at bruge mailchimp efter at have læst din artikel, og det virker udbeklageligt, så kan klart anbefales.

  06-04-11
 • Martin Hedegaard

  Jeg bruger selv mailchimp, det kan klart anbefales 🙂

  06-04-11
 • Mette Hansen

  Jeg skal til at vælge et mail program nu. Er der blevet lavet en test på disse 3?
  Mailchimp vs. campainmonitor vs. ubivox???

  06-04-11
 • Der er lukket for kommentarer