SEO-Lex af Thomas Rosenstand anmeldelse

brianbrandt 5 kommentarer

Jeg havde egentlig haft SEO-lex liggende i længe, og der skulle en uges tur på Riget før jeg fik afsat tid til ebogen. Det er jeg glad for jeg gjorde.

Dette er bogen jeg ønskede var skrevet for 3 – 4 år siden, da jeg for alvor begyndte at koncentrere mig om søgemaskineoptimering – og de sidste par år med fokus på søgemaskineoptimering af WordPress. Så havde jeg sparet rigtig mange timer i at eksperimentere og nærlæse diverse amerikanske blogs og netværk. Hvilket set tilbage, jo nok trods alt har været den bedste måde at lære på – men verden (og vi alle) har jo så hulens travlt, så denne bog ville have lunet betydeligt.

Hverdagseksempler

Bogen er fantastisk ligetil skrevet, og jeg elsker den måde Rosenstand beskriver de til tider indviklede ord i søgemaskineoptimering med eksempler fra hverdagen. Ofte er det Svend Bent der står for skud, hvor han optræder som issælger, kaffemaskinesælger eller som håndværker. Det gør at alle kan forholde sig til den viden han deler.

Der er ingen tvivl om, at det er hans store erfaring i at holde foredrag for folk der aldrig har hørt om søgemaskineoptimering før, der gør at han kan forklare det i så tydeligt et sprog. En ting jeg selv har måtte erfare når jeg underviser i søgemaskineoptimering på IBC i Kolding – eksempler fra hverdagen fremmer bare forståelsen.

Begynderbog

Det er helt klart en bog for begyndere og for de folk der har brug for at få taget tingene i den rigtige rækkefølge. Derfor synes jeg også det var rart at læse bogen – for ligesom at få samlet alle de tråde jeg igennem tiden har læst og erfaret mig til. Jeg kunne også forestille mig, at folk der ikke selv ønsker at lave søgemaskineoptimering kunne have stor gavn af at læse den – da de kan spare rigtig mange penge i at få fat i de forkerte eksperter. Så slipper du for at støde ind i de pirater, som Rosenstand så fantastisk afbilleder i bogen.

SEO-lex får også koblet et par nært beslægtede emner på som konverteringsoptimering, analytics og sociale medier, hvilket han på den helt rigtige måde koblet sammen med søgemaskineoptimering, så man kan bruge det på en fornuftig måde.

Er det virkelig kun godt?

Er der så virkelig ikke noget skidt at sige om SEO-lex? Det er svært må jeg sige. Bortset fra nogle slåfejl og stregtegninger der ser ud som om min datter har været i gang, er der ikke mange fingre at sætte på denne bog.  Jeg lærte ikke selv meget nyt, men til målgruppen rammer den plet og på en super pædagogisk måde, så alle kan være med.

Køb denne bog, læs den igennem fra ende til anden, og læs den så igen hvor du løbende retter tingene til på din hjemmeside – så skal din hjemmeside nok ende i toppen af Google.

Du kan downloade en gratis udgave på SEO-lex.dk – eller købe den fulde version.

Discussion

 • Rosenstand

  Tak for den pæne anmeldelse, Brian!

  Stregtegningerne… Uha – det er jo en del af mit brand 😉 Jeg har absolut ingen evner udi tegnerierne. Jeg håber, at du alligevel forstod tegningerne og det, de skulle illustrere?

  10-04-10
  • Brian Brandt

   jo jo.. jeg forstod skam tegningerne – synes dog bare de var lidt “paint”-agtige og faldt lidt uden for i forhold til alle de andre pæne iskiosk tegninger og pirater :-).

   10-04-10
 • Gode spørgsmål om SEO - Hvad med tags, links og struktur?

  […] Og linket til Brians anmeldelse: Anmeldelse af SEO-LEX […]

  10-04-10
 • Johannes Wisby Andersen

  Efter at have læst Lite udgaven kan jeg kun være enig med dig i at Thomas er god til at skrive i et nede på jorden sprog, og benytte eksempler som selv en IT-analfabet kan forstå + den er dejlig kortfattet, altså, man kommer hurtigt til pointerne. Så det er klart en nem og hurtig bog at læse som gør man straks kan komme i gang med at få ændret konkrete ting 🙂

  10-04-10
 • Casper Blom

  Rigtig god anbefaling, nu er man jo næsten nødt til at købe den fulde udgave 😀 Jeg har selv light, men efter din anbefaling er jeg meget tæt på at købe den fulde version.

  Det fedeste ved light-udgaven er også som du skriver at den er virkelig nem at forstå, så alle har en mulighed for at være med..

  10-04-10
 • Der er lukket for kommentarer