WordPress 2.8 udgivet også på dansk

brianbrandt 1 kommentar

WordPress 2.8 er i dag blev frigivet til folkemængden. Den har længe eksisteret som en udvikler-udgave, så jeg vidste godt hvad der ventede. Der er ikke sket lige så radikale ændringer som da version 2.7 kom, hvor hele administrationen fik en kæmpe brugervenlig omvæltning. Men jeg har fået opdateret WordPress til 2.8 og vil her kort fortælle om det.

Der er dog kommet en masse nye features, som det godt nok primært er udviklerne af themes og plugins der vil bemærke. Widget-delen er dog blevet tilføjet et godt brugervenligt interface (og nogle vil nok huske den fra version 2.3, hvor næsten samme interface fandt sted).

Først så kan du enten vælge at trykke på linket i den gule bjælke i din WordPress administration for at hente sidste nye version, eller finde den danske version af WordPress her – http://da.wordpress.org

Nye funktioner i WordPress 2.8

Widgets

widget-wordpress

Det nye widget interface giver nu mulighed for at trække dine widget-bokse over i din sidemenu. Før skulle man trykke på “tilføj”. En ekstra fed feature er nu, at man faktisk kan gemme sine widget-bokses indstillinger. Dvs har man lavet en tekstboks, og tilføjet en masse HTML kode, ex et billede og link, kan man gemme det, hvis man på et tidspunkt ikke lige skal bruge det.

Knappernes farver stemmer nu også overenst med resten af WordPress administrationens tema.

Installer WordPress themes igennem administrationen

installer-themes

Det var jo lidt forventet, når vi nu i 2.7 så at man kunne installere plugins direkte fra administrationen. Det er nu også blevet muligt for themes (temaer), og du får lidt forskellige valgmuligheder ved søgningen. En rigtig god funktion, men kan være lidt tvivlsom om man finder gode themes, da den kun trækker fra WordPress egen bibliotek, og der findes jo tusindvis andre på nettet, som ikke findes ved en søgning.

Interface løft i redigering af themes

rediger-temaer

Dette er en ting jeg savnede rigtig meget da jeg startede med at lave WordPress designs, den viser nu i forskellige farver hvad der er kode og hvad der er andet tekst. Det gør det nemmere for en ikke-teknisk at rette engelske tekster til danske tekster, og ændre lidt på de ting som wordpress theme designeren har “hardcodet” ind i skabelonen.

Det der nu kun mangler, er en gem funktion, hvor du kan gå et skridt tilbage, hvis du lavede en fejl. Men så skal man bare gøre som mig, købe en Mac og installere Coda, så har du gem funktionen.

Det nye interface er også slået igennem når du redigerer plugins.

Håndtering af plugins interface

installer-plugins

Denne opgradering forstår jeg ikke. Jeg synes faktisk at interfacet for plugins var helt fint, men alligevel har den fået et løft og ser lidt anderledes ud.

WordPress 2.8 er ikke bane-brydende

Den eneste funktion jeg virkelig er glad for at se, er widget interfacet. Resten synes jeg er okay funktioner, men ikke noget der letter min hverdag. Jeg har aldrig syntes at de themes som WordPress havde i deres bibliotek var ret gode, og jeg har ikke længere behov for at se koden i flere farver, da jeg sjældent bruger editoren.

Men stadigvæk, lidt har også ret, og med WordPress 2.8 er det efterhånden toptunet til at kunne håndtere alt.

Skal du have hjælp til at opdatere din blog, specielt hvis du har en version tidligere end 2.7 (hvor det ikke sker “næsten automatisk”), så send WPdk en mail – find kontaktinfo til opdatering af WordPressDiscussion

 • Claus D Jensen

  hej Brian,

  tak for informationen! 😀

  Mvh
  Claus

  11-06-09
 • Der er lukket for kommentarer