WordPress funktioner del 1 – kontaktformularen

brianbrandt 5 kommentarer

Dette bliver den første artikel i serien om WordPress funktioner og plugins. Jeg har før skrevet en artikel om hvad funktioner og plugins til WordPress er. Måske du lige skulle læse den først – WordPress funktioner.

Kontaktformular til WordPress

En af de mest basale ting på en hjemmeside, og som alle hjemmesider bør have, er en kontaktformular.

kontaktformular

Det behøver bare at være et simpelt et af slagsen, hvor den besøgende kan skrive navn, email og en besked. I en endnu kortere form kan det bare være et navn og telefonnummer, og teksten omkring kontaktformularen lægger så op til at man bliver ringet op.

Dette er en essentiel del af en hjemmeside, og den måde man nemmest skaber “leads” i din markedsføring. Uhyre simpelt, men uhyre effektivt på samme tid.

Ikke standard funktion i WordPress

En kontaktformular er faktisk ikke en standard funktion i WordPress, og kræver faktisk at man installerer et plugin for at få den funktion. Heldigvis findes der nogle rigtig gode af slagsen – simple og de mere avancerede.

Den simple kontaktformular – Contact forms 7

Dette er hvis du bare ønsker at have en simpel kontaktformular, hvor du bestemmer hvilke informationer den besøgende kan indtaste, og så får du en mail med de oplysninger. Den er nem at gå til, og er også ret fleksibel, hvis du ønsker at lave en lidt mere avanceret kontaktformular. Den er bestemt anbefalelsesværdig.

Den avancerede kontaktformular – cForms II

Dette er en WordPress kontaktformular på speed – den har (næsten) alt hvad du behøver for at agere professionelt. Det er også et af de kontaktformular plugins som har længst tid på udviklingsbagen. Du kan sende en mail til vedkommende der har brugt din kontaktformular med en takkebesked, du kan opsætte “checkboxes”, “dropdown boxes” og hvad der ellers findes i en formular.

Du kan oprette en database for alle de henvendelser der er lavet igennem formularen og du kan style / designe den til at matche nøjagtigt dit hjemmeside design. Du kan også selv bestemme opbygningen af den mail du får tilsendt med informationerne fra din besøgendes indtastning.

Det plugin giver rigtig mange muligheder, men kan for nybegynderen virke ret uoverskueligt og det kræver da også lige at man holder tungen lige i munden.

WordPress kontaktformular plugin

Så nu ved du hvordan du får en kontaktformular på din WordPress blog, for du har styr på hvordan du installerer et plugin, ikk – ellers skal du være velkommen til at kontakte mig igennem min kontaktformular, så skal jeg nok hjælpe dig. Den funktion finder du ovre på min kontaktformular.Discussion

 • anders

  Tak for tips, det skal prøves af! Lige hvad jeg kiggede efter.

  mvh

  11-08-09
 • anders

  Dumt spørgsmål.. men – hvor ender den info som folk giver gennem kontaktformularen? Skal man oprette en database, eller ligger den klar og venter et sted?
  mvh
  Anders

  11-08-09
  • brianbrandt

   Hvis det er cForms du har installeret, så skal du have slået “tracking” på for at den gemmer beskeden. Det gør du under “global settings”.
   Ellers ender info kun på email.

   11-08-09
 • anders

  Så simpelt og så effektivt… tak for svar!

  mvh
  Anders

  11-08-09
 • Lasse Jensen

  Tak for en kort og kontakt forklaring.

  Bliv ved med det.

  Vh Lasse

  11-08-09
 • Der er lukket for kommentarer