You are currently viewing Astrologi – Hvordan bruges det i dag?

Astrologi – Hvordan bruges det i dag?

Astrologi har eksisteret i århundreder, og dens popularitet er kun vokset i de senere år. Men hvad er astrologi, og hvor kommer den fra? Astrologi er studiet af himmellegemernes bevægelser og relative positioner som et middel til at spå oplysninger om menneskelige anliggender og jordiske begivenheder. Astrologer mener, at stjernernes og planeternes placering kan give indsigt i menneskers personligheder, deres forhold og endda deres fremtid. Mens nogle skeptikere måske afviser astrologi som pseudovidenskab, er der mange, der sværger til dens nøjagtighed. Astrologi anvendes mere end nogensinde før i dag, og mange mennesker henvender sig til den for at få vejledning i deres liv.

Astrologiens historie

Astrologi er studiet af, hvordan stjernerne påvirker begivenheder og mennesker på jorden. Astrologer mener, at positionen af forskellige planeter, stjerner og måner kan forklare eller forudsige menneskelige forhold. Astrologiske diagrammer kaldes også horoskoper Astrologi i Grækenland Astrologer fra det gamle Babylonien brugte astrologien som en praktisk vejledning i hverdagen snarere end til at forudsige fremtidige begivenheder. I det gamle Kina var astrologi forbundet med astronomi (studiet af rummet). Kineserne troede, at sygdomme blev forårsaget af naturkræfter som f.eks. oversvømmelser, jordskælv eller tørke. Det var omkring 320 f.Kr., at græske filosoffer begyndte at bruge astrologi til forudsigelsesformål. 

Hvordan bruges astrologi i dag?

Astrologi bruges af nogle mennesker til at planlægge deres liv. Astrologer mener, at planeternes position på det tidspunkt, hvor en person er født, kan påvirke personligheden og fremtidsudsigterne. Astrologi bruges også nogle gange i erhvervslivet, f.eks. til at vælge et gunstigt tidspunkt for at starte et nyt projekt. Nogle mennesker mener også, at astrologi kan bruges til at forstå forhold. Hvis to mennesker f.eks. har forskellige stjernetegn, kan det være, at de ikke kommer godt ud af det med hinanden!

Astrologi har eksisteret i tusindvis af år, og der findes mange forskellige fortolkninger af den. Mens nogle mennesker stadig bruger den som en praktisk vejledning i hverdagen, mener andre, at den også har videnskabelig værdi.

Tak for at læse med!