You are currently viewing Sådan sikrer du en sund udvikling for din hund 

Sådan sikrer du en sund udvikling for din hund 

Som hundeejer er der mange ting, man skal tænke på, for at sikre en sund udvikling for sin hund. Lige som med et barn er der ting, der er vigtige at være opmærksom på, for at den har det godt, udvikler sig og får et godt liv. Det ser vi nærmere på her, så læs med og få gode tips. 

Hvis man ikke har hund, kan man gå rundt og tænke, at en hund passer sig selv, og man blot skal lukke den ud en gang i mellem og huske at give den noget at spise, men her tager man fejl. Der skal mere til, og når man vælger at få hund, bør man derfor lægge sig selen for at give den de bedst mulige betingelser. 

En stærk krop med en sund kost 

En af de vigtigste ting at fokusere på, når det gælder hundens udvikling, er dens kost. Til hvalpe findes særligt hvalpefoder, hvor i mod man til en voksen hund kan vælge First Buddy Voksen eller et andet produkt til fuldt udvoksede hunde. Netop kosten har, ganske som hos mennesker, en stor betydning for, at knogler, sener og led udvikler sig, som de skal, og hunden kan få et langt og godt liv uden livsstilssygdomme. Det er derfor afgørende at vælge et produkt, hvor hunden får de vitaminer og mineraler, den har brug for. 

Udover kosten er det også vigtigt at sørge for, at hunden bliver stimuleret med leg og motion. Når den er hvalp, er det derfor en god idé at gå til hundetræning med den. Her lærer den kommandoer, og den får udfordret sin hjerne og kropslige funktioner. Også samværet med andre hunde har en stor betydning for en hunds velbefindende, og det gælder altså ikke altid om at undgå andre hunde, men at lade den hilse, når den møder en anden hund.